Veiligheid

Een veiligheidscap beschermt je hoofd tijdens het paardrijden tegen paardrijblessures. Je kunt hoofdletsel oplopen als je bijvoorbeeld van je paard valt. Maar ook als je tegen (laaghangende) takken aanrijdt tijdens een buitenrit.

Koop- en gebruikerstips veiligheidscap
Het dragen van een veiligheidscap is verplicht als je KNHS-wedstrijden rijdt. Of als je rijdt in een ruitersportcentrum met een veiligheidscertifcaat. Let bij het kopen en dragen van een cap op de volgende punten:

 • Kom naar de winkel en laat je goed adviseren. Onze deskundige verkopers weten welke veiligheidscap voor jou geschikt is. Hieronder vindt je een aantal modelen uit ons assortiment.
 • Wij verkopen alleen veiligheidscaps met een CE-markering die voldoet aan de norm ‘EN 1384’. De veiligheidscap heeft in dat geval altijd een harde schaal en een kinband met veiligheidssluiting (driepuntsluiting). Tegenwoordig bestaan er ook allerlei lichtgewicht modellen die goed ventileren.
 • Je veiligheidscap moet een goede pasvorm hebben. Tussen de rand van je cap en je ogen mag niet meer dan 3 centimeter zitten. Zit de rand te hoog? Dan ben je niet optimaal beschermd. Ook het te laag zitten van je cap kan een gevaar opleveren voor je neusbeen.
 • Een veiligheidscap mag niet klem zitten, maar zeker ook niet te los. Je oren mogen niet worden afgekneld. Controleer dit door de cap op je hoofd te zetten zonder de sluiting vast te maken. Buig dan naar voren totdat je hoofd op het laagste punt is. Blijft je cap dan goed zitten? Dan is deze goed.
 • Zorg ervoor dat de kinband tijdens het rijden goed vastzit. Ga zorgvuldig met je veiligheidscap om.
 • Vervang je veiligheidscap na een zware val van je paard. De kans bestaat namelijk dat er (onzichtbare) schade is ontstaan, waardoor de schokdemping niet meer voldoende is. Laat bij twijfel je veiligheidscap controleren door een specialist in bijvoorbeeld een ruitersportzaak.
Sorteer op
 • HKM cap Lady Shield Diamond
  HKM cap Lady Shield Diamond

  HKM cap Lady Shield Diamond

  - Voering: 100% polyester
  - Geleverd in een stoffen tas (100% polyester)
  - verwisselbare binnenvoering
  - Geïntegreerde ventilatiegaten aan de voor- en achterkant
  - Zacht gewatteerde binnenkant
  -…

  € 129,95
 • HKM cap - Lady Shield -
  HKM cap - Lady Shield -

  HKM cap - Lady Shield -

  - levering in stoffentas
  - verwisselbare binnenvoering
  - variabel en individueel verstelbaar door draairad
  - voldoet aan de norm vg1 01.040 2014-12

  € 119,95

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2023 Webwinkel | sitemap | rss